NIEUW GEWIJDE PRIESTER CIPRIAN POPESCU GEINSTALLEERD IN ONZE PAROCHIE

Hasselt – Op zondag 1 juli 2012 heeft Zijne Excellentie Bisschop Athenagoras van Sinope, hulpbisschop van de Metropoliet van België, de nieuw gewijde Priester Ciprian Popescu geïnstalleerd in onze Parochie van de Drie Hiërarchen te Hasselt. Dit gebeurde met de viering van de Goddelijke Liturgie in concelebratie met Aartspriester Silouan Osseel (Rector van de Parochie van de Heilige Nektarios te Eindhoven) en de nieuw gewijde Priester Ciprian Popescu. De Liturgie werd opgeluisterd door het koor van de Parochie. Onder de gelovigen merkte men de aanwezigheid op van Aartspriester Christos Sidiropoulos (Rector van de Parochie van de Heilige Nikolaas te Rotterdam), alsook van E.H. Simon Lambregs, pastoor-emeritus van Genk en bezieler van het Abrahamhuis in dezelfde stad.

Na de Goddelijke Liturgie hield Vader Ciprian een toespraak, waarin hij onder meer een woord van dank richtte: “Ik wil graag onze Heer danken voor de zending waarvoor Hij mij geroepen heeft, hier in deze Parochie. Ik wil allereerst mijn Metropoliet Panteleimon en alle priesters van het Aartsbisdom danken, voor hun liefde. Ik wil u, Monseigneur Athenagoras, bedanken voor de genade die u over mij hebt afgesmeekt en voor al het werk dat u doet voor de Kerk. Ik wil u allen bedanken voor uw gebeden en voor jullie openheid van hart! Ik ben het niet waard om jullie herder te zijn! Het enige wat ik heb, is het Evangelie en de gebeden van onze Kerk! Bid de Heer voor mij, zondaar, en voor mijn familie, om altijd te doen volgens Gods’ wil en om steeds Zijn oneindige genade te hebben!”. Lees hier: de volledige toespraak.

Vervolgens nam Bisschop Athenagoras van Sinope het woord en heette Vader Ciprian van harte welkom in de Parochie van de Drie Hiërarchen, Parochie die de voortzetting is van de nederlandstalige diensten die reeds in de jaren negentig door Vader Silouan (1990-1996) en hemzelf (1996-1998) werden verzorgd in de 4 Griekstalige van de Limburg. De Parochie van Hasselt is een Parochie voor alle orthodoxe gelovigen uit de regio die zich geroepen voelen deel te hebben aan het liturgisch leven ervan. “Onze jonge Parochie heeft 2 tegenslagen gehad, maar met de hulp van God, met veel moed en een dosis doorzettingsvermogen gaan we verder met dit nobel werk… en God zegent het. De vrucht is dat onze jonge Parochie nu een eigen priester heeft, die jong en dynamisch is, veel charismen heeft en vooral de wil koestert van systematisch de Nederlandse taal te leren, opdat hij tenvolle zal kunnen wederantwoorden aan de geestelijke noden van onze gelovigen”. Hij feliciteerde niet alleen de nieuwe priester, maar ook diens vrouw en kinderen en sprak een gemeend woord van dank uit voor de kern van de Parochie, die tijd noch moeite spaart om ervoor te zorgen dat alles op wieltjes loopt. Hij dankte ook de aanwezige priesters en het verzamelde gelovige volk.

Aartspriester Silouan Osseel prees vooral het werk dat Vader Ciprian levert voor onze jongeren: “Mijn kleinkinderen zijn je daar heel erkentelijk om. Dit is een o zo belangrijk werk”.

Ook Pierrot en Mihaela namen het woord en lieten op hun manier verstaan hoezeer Vader Ciprian welkom is in de Parochie. Namens de parochianen zullen Bisschop Athenagoras en Vader Ciprian weldra elk een geschenk ontvangen: Mgr Athenagoras een ‘epigination’; V. Ciprian een compleet priestergewaad. Kinderen van de Parochie boden tenslotte Vader Ciprian mooie tekeningen en knutselwerken aan. Lees hier: Toespraak Pierrot – Mihaela.

Na de Goddelijke Liturgie volgde een receptie en Agape in de parochiezaal, waar Vader Ciprian en diens echtgenote, Ana Camelia, tenslotte een mooie aria uit de operawereld brachten.

God schenke hen NOG VELE JAREN!

Klik hier voor het FOTOALBUM.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s